Vörös káposzta-saláta kukoricával

Finom nyári saláta – konzerv kukorica helyett friss kukoricával. Ehetjük önálló fogásként vagy savanyúságként is.

A vörös káposzta akkor igazán élvezhető, ha nagyon vékony csíkokra gyaluljuk vagy vágjuk. A kukoricát úgy tudjuk könnyű szerrel levágni a csőről, ha egy tálba állítjuk, és egy késsel a csővel párhuzamosan felűlről lefelé levágjuk a szemeket.

1 kis fej vörös káposzta (körülbelül 40 dkg)
2 db alma
3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
½ citrom leve
1 teáskanál méz
3 evőkanál tejföl
1 kis cső kukorica

1. A napraforgóolajat, a citrom levét és a mézet elkeverem. Hozzáadom a tejfölt, és addig kavarom, míg egy sima szószt nem kapok.

2. A vörös káposztát finomra gyalulom.  Az almának kivágom a csutkáját és a héjával együtt apróra vágom. A kukoricát egy késsel levágom a csőről, és az egészet a szószhoz adom.