Waldorf-saláta

 

Waldorf saláta

A szükség találékonnyá tesz. A téli zöldségek mint a zeller, a cékla vagy a káposzta remek saláta-alapanyagok tudnak lenni, ha sikerül valamivel tompítani az ízüket. A reszelt alma az egyik legmegfelelőbb eszköz erre.

4 szem nagy alma
1 evőkanál citromlé
1 kicsi zeller
1 evőkanál darált dió
az öntethez
1 tojássárgája
1/2 teáskanál méz
4 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj
2 teáskanál frissen facsart citromlé
3 evőkanál tejszín

1. A tojássárgáját habosra keverjük, és az olajat apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, amíg egy sűrű, homogén krémünk nem lesz.

2. A citromlét, a mézet és a tejszínt az olajos krémhez adjuk és simára keverjük.

3. Az almákat és a zellert lereszeljük, és azonnal a salátaszószhoz vegyítjük.

4. A diót a kész saláta tetejére szórjuk.

A képen látható salátáról lemaradt a dió, pedig az inycsiklandozóbbá teszi ezt a különben egyáltalán nem fotogén és nem is  külösebben bizalomgerjesztő salátát.