Majoránnakrém

 1.5 dl víz
1 késhegynyi só
3.5 dkg vaj
10 dkg teljes őrlésű búzaliszt

1. A vizet a sóval és a vajjal együtt kis lábosban felforraljuk. 2. A lábost levesszük a tűzről és a búzalisztet egyszerre beleöntjük, majd gyorsan összekeverjük úgy, hogy az egész egy golyóvá álljon össze. 3.Egy felfordított fedővel letakarjuk, a fedőre hideg vizet teszünk, és nagyon kis lángon néhány percig főzzük. A fedőn a vizet, ha nagyon felmelegedett, ki lehet cserélni hideg vízre. 4. A lábost a tűzről levéve hagyjuk a gombóco kihűlni.

10 dkg vaj
3 teáskanál majoránna
1 mokkáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 csomó apróra vágott snidling
1 csapott mokkáskanál paprika

5. Mindezt az előzőleg elkészített, időközben kihűlt golyóhoz adjuk, és jól elkeverjük.