programok/hírek

Arizonai villa a dévaványai könyvtárban

November 17-én 18 órától a Dévaványai könyvtárban előadást tartok Arizonai villa, avagy mit együnk, hogy jól legyünk címmel, amelyre szeretettel várok minden érdeklődőt.

Az előadást természtesen kóstoló követi. A szakácskönyvünk 25%-os engedménnyel lesz kapható a rendezvényen.

Hálószobatitkok – az ember központú ház

Szeretettel várok minden érdeklődőt az építésbiológiáról (németül Baubiológie) szóló előadáson, illetve az azt követő beszélgetésen.

Épített környezetünk igen komolyan befolyásolja közérzetünket, egészségünket. Hálószobatitkok címmel itt olvasható egy kedvcsináló az estéhez. 

Szívecském – a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése és gyógyítása táplálkozásterápiával

Szeretettel várok a Zöldség életmódklubban minden érdeklődőt október 26-án 17.30-tól, Piliscsabán, a Bajcsy-Zsilinszky u. 9-es szám alatt.

Őszi programok a főzőiskolában

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

A rövid kenyérsütő tanfolyamon megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, és a gyors házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky ucca 9.

(megközelíthető: http://www.ketezeregy.hu/elerhetoseg/hozzank)

Időpontok

2017. november 8. 

reggel 9 órától délután 13 óráig

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok:

2018 január 13.

reggel 8.30-tól délután 5 óráig 

Szilvás gombóc tábor - napközis főzőtábor gyerekeknek

Főzőiskola gyerekeknek

A főzés egy kreatív elfoglaltság, ugyanúgy mint a festés vagy fafaragás. Számtalan készséget fejleszt a kézügyességtől a térlátáson át a számolásig. De mi azért elsősorban azért főzünk, hogy a sok finomságot a végén megegyük, és ebből – ha marad – meg tudjuk kínálni a szülőket is. 

Készítünk pizzát, kalácsot, fagyit vagy akár hamburgert is, amit a gyerekek megszavaznak. És mivel a főzés és az evés igen fárasztó tevékenységek, sokat játszunk a kertben is.

Diéták a köbön. Gluténnal vagy glutén nélkül?

A Zöldség életmódklub szeretettel vár minden érdeklődőt

március 24-én este 17.30-kor

Diéták a köbön, Gluténnal vagy glutén nélkül című beszélgetésen

majd az ezt követő ételkészítésen, ahol gluténnal és glutén nélkül is főzünk. 

Mivel a tavasz szerencsére a nyakunkon van, biovetőmegbörzével kombináljuk az estét.

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsí-Zsilinszk u. 9. 

Schäffer Erzsébet - Játsszunk szerelmet, gyereket, családot...

Schäffer Erzsébet napjaink egyik legkarizmatikusabb egyénisége. Írásai, könyvei, élettapasztalatát és életszemléletét tükrözik, amelyek elgondolkodtatnak és példát is mutatnak napjaink felbolydult világában.

A ZÖLDség életmódklub első rendezvénye lesz ez a klubest, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A klubról:
Egy klub gondolata évek óta forog a fejemben. A célom, egy olyan hely kialakítása volt, ahol napjaink aktuális ökológiai, táplálkozási, és egyéb, életmódunkkal kapcsolatos kérdéseit tudjuk megbeszélni, szakembereket, előadókat tudunk meghallgatni, együtt főzünk, és nyáron együtt bográcsozunk. A klub fő vonalát a táplálkozás alkotja, amely önmagában is egy hatalmas téma, ezért a legtöbb alkalommal valamilyen ételkészítés is kapcsolódik az estéhez. Az év folyamán elsősorban arról lesz szó, hogy milyen is az egészséges táplálék, de szó lesz a különböző táplálkozási (divat)irányzatokról, a hulladék problémájáról, építészetbiológiáról, és persze a gyerekekről.

Táplálkozás és egészség – holisztikus táplálkozástudomány

Antrodent 2016 – III: Nemzetközi Antropozófus Fogorvoskongresszus

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Grandhotel

Időpont: 2016. október 13. 14 óra

Német nyelven tartok előadást a holisztikus táplálkozástudományról és kapcsolatáról az antropozófikus táplálkozáselmélettel. 

A részvétel feltételei a fogorvoskongresszus honlapján olvashatók: 

http://www.antrodentbudapest2016.hu/?page_id=73

Tartalom átvétel