warning: Creating default object from empty value in /var/www/virtual/ketezeregy.hu/htdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

programok/hírek

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

A  kovászos kenyérsütés reneszánszát éljük. Kovászos kenyeret sokféle technikával lehet készíteni, sokféle gabonából. Mi ezen a tanfolyamon kétféle technikával sütünk kovászos kenyereket: megsütjük a klasszikus kovászos kenyeret és sütünk egy gyorsabb változatot is, a hétköznapokra. Mindkettőnél kizárólag kovásszal dolgozunk.

Időpontok: 

2020. március 21.

2020. április 17. 

2020. május 9.

Gyors kenyerek és zsemlék a mindennapokra

Ezen a tanfolyamon a gyors és finom, a mindennapjainkba is könnyen beilleszthető teljes kiőrlésű, házi kenyér elkészítésének titka lesz a témánk.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű lisztből készült kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával és rosszal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

Webboltunk megújult!

Kedves Látogatónk!

Webboltunk megújult!

Továbbra is a BOLT-gombra kattintva jut el a webboltunkhoz, ami mostantól a ketezeregybolt.hu alatt található.

A biokert – tippek és trükkök

Karácsonyi ebéd

Karácsonykor is egészségesen? Hát persze!

A Zöldség életmódklubban 

2017 december 14-én este 17.30-tól elkészítünk egy karácsonyi menüt, és arról beszélgetünk, hogy milyen is egy egészséges karácsonyi ebéd.

Diéták a köbön. Gluténnal vagy glutén nélkül?

A Zöldség életmódklub szeretettel vár minden érdeklődőt

március 24-én este 17.30-kor

Diéták a köbön, Gluténnal vagy glutén nélkül című beszélgetésen

majd az ezt követő ételkészítésen, ahol gluténnal és glutén nélkül is főzünk. 

Mivel a tavasz szerencsére a nyakunkon van, biovetőmegbörzével kombináljuk az estét.

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsí-Zsilinszk u. 9. 

Schäffer Erzsébet - Játsszunk szerelmet, gyereket, családot...

Schäffer Erzsébet napjaink egyik legkarizmatikusabb egyénisége. Írásai, könyvei, élettapasztalatát és életszemléletét tükrözik, amelyek elgondolkodtatnak és példát is mutatnak napjaink felbolydult világában.

A ZÖLDség életmódklub első rendezvénye lesz ez a klubest, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A klubról:
Egy klub gondolata évek óta forog a fejemben. A célom, egy olyan hely kialakítása volt, ahol napjaink aktuális ökológiai, táplálkozási, és egyéb, életmódunkkal kapcsolatos kérdéseit tudjuk megbeszélni, szakembereket, előadókat tudunk meghallgatni, együtt főzünk, és nyáron együtt bográcsozunk. A klub fő vonalát a táplálkozás alkotja, amely önmagában is egy hatalmas téma, ezért a legtöbb alkalommal valamilyen ételkészítés is kapcsolódik az estéhez. Az év folyamán elsősorban arról lesz szó, hogy milyen is az egészséges táplálék, de szó lesz a különböző táplálkozási (divat)irányzatokról, a hulladék problémájáról, építészetbiológiáról, és persze a gyerekekről.

Táplálkozás és egészség – holisztikus táplálkozástudomány

Antrodent 2016 – III: Nemzetközi Antropozófus Fogorvoskongresszus

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Grandhotel

Időpont: 2016. október 13. 14 óra

Német nyelven tartok előadást a holisztikus táplálkozástudományról és kapcsolatáról az antropozófikus táplálkozáselmélettel. 

A részvétel feltételei a fogorvoskongresszus honlapján olvashatók: 

http://www.antrodentbudapest2016.hu/?page_id=73

Koleszterin a legújabb kutatások tükrében

Kóstolóval egybekötött előadás és beszélgetés táplálkozástudomány mai álláspontjáról néhány aktuális kérdésben 

2016. október 12. 17 óra

Biokultúra Egyesület Központi Klubja
Budapest, Attila út 93.

Az előadás alatt a könyveink 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. 

A belépés ingyenes

Tartalom átvétel