programok/hírek

Júliusi malom-akció

A nyár a kikapcsolódás, a pihenés ideje, de lehet akár a kísérletezésé is, amikor kipróbálunk valami újat: például egy malmot, kenyeret sütünk teljes őrlésű lisztből, egészségesebben kezdünk el élni. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani július akciónkkal.

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

A rövid kenyérsütő tanfolyamon megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, és a gyors házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky ucca 9.

(megközelíthető: http://www.ketezeregy.hu/elerhetoseg/hozzank)

Időpontok

2017. május 17. 

2017. augusztus 8. 

reggel 9 órától délután 13 óráig

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok:

2017 május 22. 

2017. július 1.

reggel 9 órától délután 5 óráig 

Szilvás gombóc tábor - napközis főzőtábor gyerekeknek

Főzőiskola gyerekeknek

A főzés egy kreatív elfoglaltság, ugyanúgy mint a festés vagy fafaragás. Számtalan készséget fejleszt a kézügyességtől a térlátáson át a számolásig. De mi azért elsősorban azért főzünk, hogy a sok finomságot a végén megegyük, és ebből – ha marad – meg tudjuk kínálni a szülőket is. 

Készítünk pizzát, kalácsot, fagyit vagy akár hamburgert is, amit a gyerekek megszavaznak. És mivel a főzés és az evés igen fárasztó tevékenységek, sokat játszunk a kertben is.

Diéták a köbön. Gluténnal vagy glutén nélkül?

A Zöldség életmódklub szeretettel vár minden érdeklődőt

március 24-én este 17.30-kor

Diéták a köbön, Gluténnal vagy glutén nélkül című beszélgetésen

majd az ezt követő ételkészítésen, ahol gluténnal és glutén nélkül is főzünk. 

Mivel a tavasz szerencsére a nyakunkon van, biovetőmegbörzével kombináljuk az estét.

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsí-Zsilinszk u. 9. 

Schäffer Erzsébet - Játsszunk szerelmet, gyereket, családot...

Schäffer Erzsébet napjaink egyik legkarizmatikusabb egyénisége. Írásai, könyvei, élettapasztalatát és életszemléletét tükrözik, amelyek elgondolkodtatnak és példát is mutatnak napjaink felbolydult világában.

A ZÖLDség életmódklub első rendezvénye lesz ez a klubest, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A klubról:
Egy klub gondolata évek óta forog a fejemben. A célom, egy olyan hely kialakítása volt, ahol napjaink aktuális ökológiai, táplálkozási, és egyéb, életmódunkkal kapcsolatos kérdéseit tudjuk megbeszélni, szakembereket, előadókat tudunk meghallgatni, együtt főzünk, és nyáron együtt bográcsozunk. A klub fő vonalát a táplálkozás alkotja, amely önmagában is egy hatalmas téma, ezért a legtöbb alkalommal valamilyen ételkészítés is kapcsolódik az estéhez. Az év folyamán elsősorban arról lesz szó, hogy milyen is az egészséges táplálék, de szó lesz a különböző táplálkozási (divat)irányzatokról, a hulladék problémájáról, építészetbiológiáról, és persze a gyerekekről.

Táplálkozás és egészség – holisztikus táplálkozástudomány

Antrodent 2016 – III: Nemzetközi Antropozófus Fogorvoskongresszus

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Grandhotel

Időpont: 2016. október 13. 14 óra

Német nyelven tartok előadást a holisztikus táplálkozástudományról és kapcsolatáról az antropozófikus táplálkozáselmélettel. 

A részvétel feltételei a fogorvoskongresszus honlapján olvashatók: 

http://www.antrodentbudapest2016.hu/?page_id=73

Koleszterin a legújabb kutatások tükrében

Kóstolóval egybekötött előadás és beszélgetés táplálkozástudomány mai álláspontjáról néhány aktuális kérdésben 

2016. október 12. 17 óra

Biokultúra Egyesület Központi Klubja
Budapest, Attila út 93.

Az előadás alatt a könyveink 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. 

A belépés ingyenes

Paleo, Update, vércsoport diéta – divat, üzlet vagy tudomány?

Előadás és beszélgetés napjaink divat-diétáiról

november 11-én délután 5 órakor

az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és  Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel termében (1012 Budapest, Attila út 93.)

Nyersen – minden ami nyers

Nyerskonyha a mindennapokra. Egyszerű és finom. Saláták, édességek, frisi. A tanfolyam célja olyan nyers ételek készítése, amelyeket szivesen megesznek a gyerekek és a család egyéb tagjai is.

Mindig csodáltam a nyersblogokon megjelenő ételkölteményeket, azonban rá kellett jönnöm, hogy ezek megfelelő mennyiségű időt igényelnek. Megpróbáltam hát valamivel egyszerűbben megközelíteni a  nyerskonyhát. A tanfolyam alatt beszélgetünk a nyers ételek jelentőségéről, és arról, hogy mit is tekinthetünk nyersnek.

A tanfolyam időpontja: 2017. július 25.

reggel 9-től délután 13 óráig

részvételi díj: 12 500 Ft

Jelentkezés és információ:
Benda Judit
30/577 9015
benda.judit@ketezeregy.hu

A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben kérem átutalni.

Ha ír nekem egy e-mailt, a visszaigazoló levélben elküldöm a számlaszámot és minden további tudnivalót.
A tanfolyamot lemondani a meghírdetett időpont előtt 3 nappal lehet.

Tartalom átvétel