warning: Creating default object from empty value in /var/www/virtual/ketezeregy.hu/htdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

programok/hírek

Balástyai és szentgotthárdi programok

A hétvégére két programot szeretnék ajánlani: 

Balástyán, a Balástyai Könyvtár egészség klubjában a teljes értékű konyháról és ennek kapcsán a glutén kérdéséről fogok beszélni pénteken, április 21-én 16 órától.

Szombaton Szentgotthárdon, a közétkeztetésben szerzett tapasztalataimat mondom el. A részletek a plakáton.

Mindkét rendezvény ingyenes.

 

Hulladékról másként

Szelektíven vagy ömlesztve? Mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékunkkal? Mit érdemes gyűjteni és mit nem? Vajon mekkora üzlet a hulladék-üzlet? 

A ZÖLDSÉG életmódklub szervezésében, Toronyi Zoltán környezetvédelmi klaszter titkár, a Holofon volt vezetője érdekesen és hozzáértően beszél erről a mindannyiunkat érintő kérdésről. 

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky ucca 9.

Időpont: 2017. április 20. 17.30.

Diéták a köbön. Gluténnal vagy glutén nélkül?

A Zöldség életmódklub szeretettel vár minden érdeklődőt

március 24-én este 17.30-kor

Diéták a köbön, Gluténnal vagy glutén nélkül című beszélgetésen

majd az ezt követő ételkészítésen, ahol gluténnal és glutén nélkül is főzünk. 

Mivel a tavasz szerencsére a nyakunkon van, biovetőmegbörzével kombináljuk az estét.

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsí-Zsilinszk u. 9. 

Schäffer Erzsébet - Játsszunk szerelmet, gyereket, családot...

Schäffer Erzsébet napjaink egyik legkarizmatikusabb egyénisége. Írásai, könyvei, élettapasztalatát és életszemléletét tükrözik, amelyek elgondolkodtatnak és példát is mutatnak napjaink felbolydult világában.

A ZÖLDség életmódklub első rendezvénye lesz ez a klubest, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A klubról:
Egy klub gondolata évek óta forog a fejemben. A célom, egy olyan hely kialakítása volt, ahol napjaink aktuális ökológiai, táplálkozási, és egyéb, életmódunkkal kapcsolatos kérdéseit tudjuk megbeszélni, szakembereket, előadókat tudunk meghallgatni, együtt főzünk, és nyáron együtt bográcsozunk. A klub fő vonalát a táplálkozás alkotja, amely önmagában is egy hatalmas téma, ezért a legtöbb alkalommal valamilyen ételkészítés is kapcsolódik az estéhez. Az év folyamán elsősorban arról lesz szó, hogy milyen is az egészséges táplálék, de szó lesz a különböző táplálkozási (divat)irányzatokról, a hulladék problémájáról, építészetbiológiáról, és persze a gyerekekről.

Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

teljeskiőrlésű kenyér

Kovászos és élesztős kenyerek, zsömlék, kencék, saláták. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tökölybúzával, durumbúzával, és akár rozzsal is. 

A kenyérsütő tanfolyam alatt átbeszéljük a gabonák tulajdonságait, melyikből mit érdemes és lehet készíteni.

Csaknem kizárólag bioalapanyagokat használunk. 

Időpontok: 

2017. április 5.

május 22.

reggel 9 órától délután 5 óráig 

Táplálkozás és egészség – holisztikus táplálkozástudomány

Antrodent 2016 – III: Nemzetközi Antropozófus Fogorvoskongresszus

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Grandhotel

Időpont: 2016. október 13. 14 óra

Német nyelven tartok előadást a holisztikus táplálkozástudományról és kapcsolatáról az antropozófikus táplálkozáselmélettel. 

A részvétel feltételei a fogorvoskongresszus honlapján olvashatók: 

http://www.antrodentbudapest2016.hu/?page_id=73

Koleszterin a legújabb kutatások tükrében

Kóstolóval egybekötött előadás és beszélgetés táplálkozástudomány mai álláspontjáról néhány aktuális kérdésben 

2016. október 12. 17 óra

Biokultúra Egyesület Központi Klubja
Budapest, Attila út 93.

Az előadás alatt a könyveink 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. 

A belépés ingyenes

Kenyérsütő tanfolyam – rövid

ahol megismerkedhet a gabonákkal és tulajdonságaikkal, 

és a házikenyér készítésének titkaival.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával, és rozzsal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.  

 Csaknem kizárólag bioalapanyagokkal dolgozunk.

Paleo, Update, vércsoport diéta – divat, üzlet vagy tudomány?

Előadás és beszélgetés napjaink divat-diétáiról

november 11-én délután 5 órakor

az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és  Dokumentációs Központ, Tessedik Sámuel termében (1012 Budapest, Attila út 93.)

Nyersen – minden ami nyers

Nyerskonyha a mindennapokra. Egyszerű és finom. Saláták, édességek, frisi. A tanfolyam célja olyan nyers ételek készítése, amelyeket szivesen megesznek a gyerekek és a család egyéb tagjai is.

Mindig csodáltam a nyersblogokon megjelenő ételkölteményeket, azonban rá kellett jönnöm, hogy ezek megfelelő mennyiségű időt igényelnek. Megpróbáltam hát valamivel egyszerűbben megközelíteni a  nyerskonyhát. A tanfolyam alatt beszélgetünk a nyers ételek jelentőségéről, és arról, hogy mit is tekinthetünk nyersnek.

A tanfolyam időpontja: 2017. január 14.

reggel 9-től délután 13 óráig

október 7. délután 17 órától este 21 óráig

részvételi díj: 12 500 Ft

Jelentkezés és információ:
Benda Judit
30/577 9015
benda.judit@ketezeregy.hu

A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben kérem átutalni.

Ha ír nekem egy e-mailt, a visszaigazoló levélben elküldöm a számlaszámot és minden további tudnivalót.
A tanfolyamot lemondani a meghírdetett időpont előtt 3 nappal lehet.

Tartalom átvétel