A főzés kreatív elfoglaltság, ugyanúgy mint a festés vagy fafaragás. Számtalan készséget fejleszt a kézügyességtől a térlátáson át a számolásig. De mi azért elsősorban azért főzünk, hogy a sok finomságot a végén megegyük, és ebből – ha marad – meg tudjuk kínálni a szülőket is.
Készítünk pizzát, kalácsot, leveseket, salátákat, fagyit vagy akár hamburgert is, amit a gyerekek megszavaznak. És mivel a főzés és az evés igen fárasztó tevékenységek, sokat játszunk a kertben is.
A főzés közötti szüneteket pedig kézműveskedéssel töltjük ki, és a délutáni pihenés alatt még mesét is olvasok a kisebbeknek.
Főzőszakkör Piliscsabán, kéthetente szerdánként, (a páros heteken) délután 15.30–17.30-ig, 7–14 éves gyerekeknek.
A szakkörön dagasztunk–őrlünk–sütünk–főzünk és a végén mindent megeszünk. Főleg bioalapanyagokból olyan gyerekbarát finomságokat készítünk, amelyeket a gyerekek otthon, kis segítséggel egyedül is el tudnak majd készíteni.