warning: Creating default object from empty value in /var/www/virtual/ketezeregy.hu/htdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

épitészet-biológia

A fény és a hangulatunk

A fénynek meghatározó szerepe van hangulatunkra, közérzetünkre, életműködéseinkre. Ha kisüt a nap, felderül a kedvünk, úgy érezzük, megtelünk életenergiával. Ha viszont ősszel és télen sötétben kell felkelnünk, gyakran kimászni sincs kedvünk az ágyból. A napfény hatással van vitamintermelésünkre és hormonháztartásunkra is.

Újságpapír mint szigetelőanyag

Épületeink energetikai problémájára és napjaink egyre magasabb fűtésszámláira a leghatékonyabb megoldás a megfelelő szigetelés. A leggyakrabban használt szigetelőanyagok, a polisztirol, a kőzet- és az üveggyapot, valamint a műanyag vakolatok azonban ökológiai és építészetbiológiai szempontból egyaránt kívánnivalót hagynak maguk után. A cellulózszigetelés újságpapírból készül, és minden szempontból jobb választás.

Hálószobatitkok

 

Hálószobánk az egyik legfontosabb helység életünkben – a pihenés, felfrissülés és az intimitás helye. Gyakran azonban nem sikerül az éjszakai pihenés és reggel fáradtan, kialvatlanul és ingerülten kezdjük napjainkat. Ennek oka néha magában a hálószobában rejlik...

Tartalom átvétel