Curry banánnal – vega változat
Ennek a curry-s ételnek az eredetije egy kölni étteremből származik. A curry miatt indiainak tűnik, de maga az étterem, amely készítette nem volt indiai étterem. Az igazsághoz tartozik, hogy ők sertéshússal készítették. Egy téli délutánon, amikor ismét nem tudtunk elég jó minőségi sertéscombot kapni, átalakítottuk a receptet, és vega ételt csináltunk belőle. A család kedvencévé vált, és melegen ajánlom akár ünnepi fogásként is.
30 dkg hagyma
50 dkg sárgarépa
3–4 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj
20 dkg tejszín
2 ek. teljes őrlésű búzaliszt
2–4 dl víz
só
2–3 teáskanálnyi curry
3–4 banán
keskenyre vágott mandula
20 dkg barna rizs
• A rizst néhány órára beáztatjuk, majd puhára főzzük.
• A hagymát felszeleteljük, a répát megmossuk, lekeféljük és vékony karikákra vágjuk.
• A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A répát a hagymához adjuk és csaknem puhára pároljuk.
• Felöntjük tejszínnel és vízzel, rászórjuk a lisztet és elkeverjük.
• Fűszerezzük sóval és curryvel. A fűszerezésnél ne sajnáljuk a curryt, intenzíven éreznünk kell a curry ízét, de túl sokat azért ne tegyünk bele. Mennyisége az adott currytől fog függeni.
• A zöldségeket puhára főzzük.
• A banánt felkarikázzuk és a szószhoz keverjük. Legfeljebb fél percig főzzük.
• Az időközben megpirított mandulákat a tetejére szórjuk.
Barna rizzsel tálaljuk.
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges