A táplálkozás okozta civilizációs betegségek
Civilizációs táplálékunk által okozott betegségeink – mai betegségeink túlnyomó többsége ebbe a körbe tartozik. Kérdés, hogy mi bizonyítja, valóban civilizációs ártalmakról van-e szó? A válasz rendkívül egyszerű: ott ahol nem ezt eszik, a betegségek gyakorlatilag nem fordulnak elő.
- A fogszuvasodás, a fogínysorvadás és a szabálytalan fogsor. Az utóbbi a megelőző generációk helytelen táplálkozásának következménye.
- A mozgásrendszeri megbetegedések, az ún. reumatikus megbetegedések, az arthritis, az arthrosis, a gerincoszlop és a porckorong megbetegedései.
- Valamennyi anyagcsere-betegség mint például az elhízás, a cukorbetegség, a májkárosodás, az epekő, a vesekő vagy a köszvény.
- Az emésztőrendszer legtöbb megbetegedése, a székrekedés, a máj, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a vékony- és vastagbél megbetegedései.
- A szív- és érrendszeri megbetegedések, mint a szívinfarktus, az érelmeszesedés, az agyvérzés.
- A fertőző betegségek iránti fogékonyság, ami a mindig visszatérő légzőszervi gyulladásokban és hurutokban, valamint hólyaghurutban és vesemedence-gyulladásban nyilvánul meg.
- A legtöbb ún. allergia.
- Az idegrendszer néhány megbetegedése.
- A rák kialakulásában is bizonyos mértékig része van.