Szilvásgombóc-tábor - napközis főzőtábor 7–12 éves gyerekeknek, és tinitábor 12–17 éveseknek
A főzés kreatív elfoglaltság, ugyanúgy mint a festés vagy fafaragás. Számtalan készséget fejleszt a kézügyességtől a térlátáson át a számolásig. De mi azért elsősorban azért főzünk, hogy a sok finomságot a végén megegyük, és ebből – ha marad – meg tudjuk kínálni a szülőket is.
Készítünk pizzát, kalácsot, leveseket, salátákat, fagyit vagy akár hamburgert is, amit a gyerekek megszavaznak. És mivel a főzés és az evés igen fárasztó tevékenységek, sokat játszunk a kertben is.
A főzés közötti szüneteket pedig kézműveskedéssel töltjük ki, és a délutáni pihenés alatt még mesét is olvasok a kisebbeknek.
A főzőiskolában a gyerekek megismerkednek a teljes értékű konyhával: a zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonákkal. Kizárólag olyan ételeket készítünk, amit a gyekekek szeretnek és ráadásul egészségesek is. Sokat gyúrunk és dagasztunk, de lesznek saláták és levesek is és persze sütik és más finomságok. Az ételek egyszerűek, a gyerekek kis segítséggel, otthon könnyen el tudják majd készíteni. A recepteket egy füzetkében a végén megkapják.
Néhány éve elkezdtünk a főzőtáborban a szünetekben kézműveskedni, és ennek akkora sikere volt, hogy azóta kiegészítjük a főzést a kézműveskedéssel.
Medencénk nincs, de egy slag a végén ide-oda mozgó spriccelővel remek szórakozás a nagy melegben.
Szülőszemmel:
"A gyerekek imádnak Hozzád járni, roppant fontos, hogy már ilyen fiatalon megismerjék az egészséges táplálkozás alapjait játékos kereteken belül."
Gyerekszemmel:
"Nagyon kreatív dolog és önállóságra nevel. Most már meg tudok csinálni dolgokat, nem kell anyának várni rá. "
Szülőszemmel:
"Sokat tanultak a gyerekek az önálló konyhai munkavégzésről. Otthon gyakran előfordul, hogy veszélyesnek vagy lassúnak érzékelek egy munkafázist, így viszont, hogy az egész nap a főzésről szól, bátran szöszmötölhet egy 5-6 éves gyerek is. Utána pedig jó látni, hogy milyen ügyesen kezeli az éles eszközöket és nyugodtabban bízok rá szülőként feladatokat. "
Gyerekszemmel:
"Az a jó, hogy nem csak finomak, hanem egészségesek is a táborban készülő ételek. Ráadásul demokratikusan megszavazva, hogy mit készítsünk. Így nagyon jó hangulata van, hogy saját magad készíted el amit ennél."
A táborban szinte kizárólag bioalapanyagokat használunk.
A tábor napközis tábor, reggel 9:00-tól délután 5 óráig vannak a gyerekek a táborban.
Helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.
A nap folyamán háromszor étkezünk
Informácó
dr. Benda Judit
+36 30 577 90 15
benda.judit@ketezeregy.hu
A táborok időpontjai, ára és minden további info ezen a linken található és a jelentkezés is ezen a linken keresztül lehetséges.
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges