KoMo – a cég

KoMo házimalmokPeter Koidl osztrák malomkészítő 1985 óta, Wolfgang Mock német malomkészítő 1978 óta fejleszt és gyárt házi malmokat. 1997 óta összeteszik, amit tudnak – a sikeres KoMo malomkészítő műhelyben. Mottójuk: kisebb, jobb és olcsóbb: és ebben a szellemben építenek tartós, jó minőségű és kedvező árú malmokat.

Malmaik esztétikusak, könnyen állíthatók, ápolást szinte nem igényelnek, és rendkívül megbízhatóak. 

KoMo malomkőA malomkövek eltérnek a többi gabonaőrlő malom köveitől: bár az Arabellához hasonlóan korund-kerámia kövek. A rendkívül kemény KoMo-malomköveket Wolfgang Mock fejlesztete ki 1985-ben és Peter Koidl tökéletesítette. A malomkő felülete mindig érdes, ezért – a régi malomkövekkel ellentétben – nem kell utánélesíteni.

A malomtest bükkfából készül – tartós, szép és sima. Részben ökologikusan gazdálkodó erdészetekből származik, bio növényi olajjal kezelve.

A finomság állítása rendkívül egyszerű – a tölcsért kell mindössze forgatni.
Az őrlőszerkezet már a legkisebb házi malom esetében is 100 g gabonát tud finomra őrölni percenként. Ezt a különösen kemény malomkövek és a speciális ipari motor teszi lehetővé.
A cég gyakorlatias szellemét igazolják fejlesztéseik.
A cserélhető malomkamrabetét a lisztérzékenyek számára teszi lehetővé, hogy egy családon belül egy malmot használjon valamennyi családtag, és a gluténmentes és gluténtartalmú gabonák lisztje mégse érintkezzen egymással. 
A kombinált malmok most kiegészültek a Fidifloc készülékekkel, amelyekben elektromos malom és kézi pelyhesítő található egy készülékben. Mivel a pelyhesítés többnyire kézzel is simán elvégezhető, az őrléshez viszont szükséges az elektromos malom, ez a készülék az ideális megoldás a kis méretű konyhák számára. 

A malmok további előnye az elmúlt évben bevezetett, teljesen egyedülállóan hosszú, 12 éves jótállás. A visszajelzések alapján nem pusztán a cég reklámfogásáról van szó – a KoMo malmok a háztartási, elektromos malmok között valóban a legmegbízhatóbb készülékek. Mint forgalmazóknak eddig még csak egészen elenyésző számú anyaghibás KoMo malmot kellett a jótállási időn belül javítanunk, illetve kicserélnünk. Ezzel nem akarnánk a többi, általunk forgalmazott készülék előnyeit és minőségét kicsinyíteni – ha malomválasztás előtt állunk, a döntés éppen azért nagyon nehéz, mert minden malomnak megvannak az előnyei és hátrányai a többi malommal szemben.