Kenyérsütő tanfolyam – kovásszal

A  kovászos kenyérsütés reneszánszát éljük. Kovászos kenyeret sokféle technikával lehet készíteni, sokféle gabonából. Mi ezen a tanfolyamon kétféle technikával sütünk kovászos kenyereket: megsütjük a klasszikus kovászos kenyeret és sütünk egy gyorsabb változatot is, a hétköznapokra. Mindkettőnél kizárólag kovásszal dolgozunk.

Időpontok: 

2020. március 21.

2020. április 17. 

2020. május 9.

A kenyereket többféle gabonából, teljes őrlésű lisztből sütjük, amelyekhez a liszteket saját malmainkon, helyben őröljük meg. Mindehhez biogabonát használunk, illetve egyéb bioalapanyagokat.

A nap alatt átbeszéljük a kovászkészítés fortélyait, a gabonák tulajdonságait, a különbséget az élesztő és a kovász között, és a kovászos kenyérsütés valamennyi pici titkát.

Kovászos kenyerek miatt a tanfolyam lehet, hogy egy kicsit elhúzódik, ugyanis a kovászos kenyerek kelesztéséhez szükséges időt nem lehet mindig pontosan megbecsülni. 

A tanfolyamokat tartja: dr. Benda Judit

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.

A május 9-i tanfolyam helyszíne a Hévíz mellet fekfő Alsópáhok lesz!

 

Juditról

"Húsz éve tanítom a kenyérsütésnek gyakorlatilag minden formáját – kovászos kenyerek, élesztős kenyerek, gluténmentes kenyerek készítését egyaránt.

Eredetileg gyógyszerész vagyok, majd érdeklődési köröm átváltott az egészségmegőrzésre, és ezen keresztül a táplálkozástudományra. Németországban elvégeztem az egészség-tanácsadó képzést, amely az egészségmegőrzés holisztikus szemléletéről szól, és ennek keretén belül tanultam meg az egészségünkről másféleképpen gondolkodni, és másféleképpen főzni. A Pécsi Tudományegyetemen elvégeztem a Táplálkozástudmányi mesterképzést, ami további pluszt adott a tudásomhoz. 

Húsz éve foglalkozom egészségmegőrzéssel, Húsz éve tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, táplálkozási- és prevenciós-tanácsadást és tábort. Tudományos újságíróként rengeteg médiában írtam cikkeket, sorozatokat, szerkesztettem rádióműsort. 

A főzőtanfolyamokon a hangsúlyaz egyszerűségen, az egészségen, és a gasztronómiai élményen van. De mindezeken túl, az ökológiai szemléletmódot is beviszem a konyhába. A főzőtanfolyamokkal a teljes értékű konyha minden szegletét bejárjuk, a kenyérsütésen kívül egészséges nasi, nyerskonyha, vegán konyha, gluténmentes és szénanátha-diéta workshopokat tartok."

Vélemények

"Még egyszer szeretném megköszönni Neked azt a felejthetetlen napot, ahol ilyen szép, egészséges és finom kenyeret tanultam sütni. (kép mellékelve)

Nagyon ízlett a családomnak."

Zicska Judit

"Rettenetesen tetszett az a természetesség, hogy ennyire egyszerű dolgokból ennyire finom ételeket lehet készíteni."

Farkas-Turai Anna

"A kenyerek jó fogadtatásra találtak itthon. Kipróbáltuk pirítósnak és melegszendvicsnek is. De a legnagyobb sikere a kuglófnak volt, így azt a héten meg is sütöttem... Pillanatok alatt elfogyott. Csináltam hozzá friss lekvárt és mogyorókrémet is.

Ezúton is szeretném megköszönni az élményeket és az ismeretek. Remélem tudok majd időt szakítani, hogy alkalmazzam őket."

Kovács Andi

Kedvezmények

Ha elhozod a barátodat vagy barátnődet vagy házastársadat vagy főnöködet, anyukádat vagy a munkatársaidat, mindketten–hárman–sokan kedvezményesen vehettek részt a tanfolyamokon.

Ha gyerekkel jössz, a gyerekek 8 év alatt ingyen vehetnek részt a tanfolyamokon, csak anyagköltség kell fizetni, és 14 év alatt 50% kedvezményt kapnak.

Ha pedig tömegközlekedéssel érkezel a tanfolyamokra, a részvételi díj 10%-át le tudod vásárolni a webboltunkban.

 

A tanfolyamokra ezen a linken keresztül lehet jelentkezni.