Vegán répás muffin

A sárgarépa a süteményekben mindig kicsit fura volt számomra. A fasírtban jó, a levesben is, de a sütikben?

A valóság az, hogy nem lehet rájönni, hogy ez a recept répát is tartalmaz. Finom biorépát használtam finom biomézzel, fahéjjal, citromhéjjal...

Ugyanezek a mennyiségek elegendőek egy kisebb csatos formában répatortához is. Így muffinként magában ettük, de ha tortát készítetek belőle, be lehet kenni mascarponéval, esetleg félbe vágni, és a két szelet közé is tenni.

A mennyiségek a következők: 

20 dkg teljes őrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg teljes őrlésű durumbúzaliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
30 dkg finomra reszelt sárgarépa
4 dkg hidegen sajtolt napraforgóolaj (szagtalanítottat használtam), de lehet kókuszzsírt vagy vajat is beletenni
15 dkg méz
10 dkg darált dió
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 dl 100%-os narancslé
2 dl víz

Minden összetevőt jól összekeverünk, beletesszük a muffinformákba, és közepesen meleg sütőben, úgy 180 és 210 fok között, körülbelül 20 percig sütjük.

Az összetevők túlnyomó többsége megtalálható a boltunkban.

Az Egészséges nasik tanfolyamon pedig ehhez nagyon hasonló finomságokat készítünk.