A teljes értékű táplálkozás

A teljes értékű táplálkozás visszatér dédapáink táplálkozásformájához - amelyből messzemenően hiányoztak az iparilag feldolgozott élelmiszerek - és a táplálékot meghagyja annyira természetesnek, amennyire csak lehet. Így a cukor helyett az évezredek óta létező természetes édesítőszereket, azaz a mézet, valamint a friss és szárított gyümölcsöket, az iparilag előállított zsiradékok helyett hidegen sajtolt olajokat és vajat, a finomított lisztek helyett (legyen az búza, rozs, vagy akár tönköly) pedig teljes őrlésű lisztet használ. Ez a táplálkozásforma sem időráfordításában, sem árában nem tér el lényegesen a mai magyar konyhától, hiszen csak az alapanyagokat kell kicserélnünk a teljes értékű változatokra.
Ugyanakkor ez a táplálkozásforma biztosítja egészségünk megőrzését, (hiszen az emberiség évezredeken át így étkezett, és mai civilizációs betegségeink ismeretlenek voltak,) illetve sok esetben egészségünk visszanyerését, ahogy ezt a múlt század fordulója óta működő úgynevezett biológiai kórházak egyértelműen bizonyították.