A táplálkozás jeletősége a rákmegelőzésben

A Rák világnapja alkalmából február 2-án, Csolnokon, délután 4 órától előadást tartok a táplálkozás fontosságáról daganatmegelőzésben "Ételed legyen orvosságod" címmel.
Kovács Dóra életmód-tanácsadó, a Rák ellen az emberért, a holnapért alapítvány volt munkatársa és a Csolnoki Művelődési Ház vezetője a komplex rákkezelés jellemzőiről fog beszélni.
Dóra a következőket írja a meghívóban:

"Évente több százezer embert diagnosztizálnak a Földön különféle rákbetegséggel, közülük sokan elkerülhetnék a veszedelmes kórt életmódjuk változtatásával. Tudja-e, kedves Érdeklődő, hogy a legújabb kutatások eredményei szerint a 12 leggyakoribb rákbetegség kialakulásának esélye közel 40%-kal csökkenthető megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással és az alkohol mellőzésével? Mindeközben a legtöbb ember ma még mindig azt hiszi, hogy a rák kialakulása sorsunk elkerülhetetlen része, pedig ez nem így van. Fontos tehát megértenünk, hogy mi minden okozhat rákbetegséget és mi minden segítheti a gyógyulást.
Ha változtatunk a rákkal kapcsolatos hiedelmeinken, legyőzzük félelmünket és aktív szerepet vállalunk egészségünk megőrzésében vagy helyreállításában, jobb eséllyel nézhetünk a jövőbe. Igaz, hogy mindez nem jelent 100%-os garanciát, viszont legalább tudjunk a kockázati tényezőkről és a gyógyulást támogató lehetőségekről.
Tapasztaljuk, hogy sok út vezet a gyógyuláshoz, és mindenkinek magának kell megtalálnia a számára megfelelőt. Bátor, egészségtudatos magatartásra biztatunk mindenkit! Ezen a programon a szemléletváltáshoz szeretnénk használható ismereteket, tapasztalatokat biztosítani."

Helyszín: Csolnoki Művelődési Ház és Könyvtár, Hősök tere 13.

Időpont: 2017.02.02. 16 óra