Sütőben sült krumpli tejfölös, tyúkhúros–zöldfűszeres szósszal

Ez a kedvenc tavaszi ételünk. Mivel ilyen szép az idő, tavaszérzésünk lett, és kimentem a kertbe, hogy megnézzem, mi bújt már ki. A tyúkhúrban nem csalódtam, hatalmas tyúkhúrmező borítja a kertet. Szedtem egy jó nagy marékkal, összevágtam, plusz belevágtam a lila hagymák zöldülő hajtásait, pici só, és kész a tejfölkrém.

A krumplit pedig egyszerűen csak félbevágtam, majd keresztet vágtam a tetejébe és a kivajazott sütőlapon ca. fél órán át sütöttem.

Mindig finom, nagyon gyorsan elkészül, nem lehet megunni. Tavasszal természetesen több zöldséget vágok bele úgy mint sóskalevelet, torma friss hajtását, újhagymát, petrezselymet, fokhagyma zöldjét, pitypang levélkéket, százszorszépet. Mindenből egy kicsit. És ha mindez még mindig nem elég, akkor egy szál pórét is.