A jóllakott gyerek – táplálékunk műhelytitkai

A solymári Waldorf Pedagógiai Intézet első alkalommal hirdeti meg a táplálkozási alapismeretekről szóló elméleti és gyakorlati képzését. A képzés célja olyan ismeretek átadása, amelyek egyrészt eligazítanak a táplálkozási elméletek dzsungelében, másrészt választ adnak arra a kérdésre, hogy milyen az a táplálék, amely elősegíti a gyermekek egészséges fejlődését és megfelelő jelenlétét az iskolában. A képzés során a gyakorlat is nagy hangsúlyt kap: amit a két hétvége alatt megeszünk, nagyrészt mi magunk készítjük el a kenyértől gabonaételeken át a salátákig. A képzés bárki számára nyitott – pedagógusként vagy szülőként, a mindennapjainkba beépíthető, gyakorlati ismereteket szerezhetnek a résztvevők.

A két hétvége során a következő témaköröket dolgozzuk fel:

A civilizációs táplálék és hatásai
Antropozófus táplálkozástudomány
A teljes értékű táplálék
Élelmiszerbiztonság
Táplálkozási elméletek
A gyermekek táplálkozása a mindennapokban
Táplálkozási problémák
Táplálékkiegészítők
Megyünk a boltba – mi ehető és mi nem
Táplálkozásunk ökológia és szociális vonatkozásai

Gyakorlat: gabonakonyha, kenyérsütés, állati- és növényi eredetű élelmiszerek

A képzést tartja: dr. Benda Judit

A képzés ideje: 2017. október 20–22., 27–29.

Péntek 15 órától vasárnap 16 óráig

Jelentkezési határidő: október 10.

A képzés díja: 50 e Ft/fő, a nappali tanárképzés hallgatóinak részvételét az Intézet támogatja

Helyszín: Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky u. 9.

A képzés 10 fő jelentkezése esetén indul.