Fejeskáposzta–körte saláta
Remek téli saláta: kizárólag olyan téli alapanyagokból készül, amelyek itthon is megteremnek. Egyetlen pici szépséghibája, hogy biominőségben csak egy részéhez lehet könnyen hozzájutni, úgy mint a tojáshoz, az olívaolajhoz és a citromhoz, a többi alapanyag az ökopiac kivételével csak a jobb bioboltokban kapható.
Elkészítésénél fontos, hogy a körtének puhának kell lennie. Akkor tudja ugyanis jól helyettesíteni a puha nyári zöldségeket mint a paradicsom vagy az uborka.
A tojás nyugodtan elhagyható :)
25 dkg puha körte
25 dkg fejeskáposzta
1 kicsi lila hagyma
Az öntethez:
3 darab tojás
1 dl tejszín
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
só, bors
1 evőkanál citromlé
-
A tojásokat keményre főzzük.
-
Az olajhoz keverjük a citrom levét, a csipet sót és borsot és a tejszínt.
-
A hagymát nagyon apróra vágjuk.
-
A körtének kivágjuk a csutkáját de nem hámozzuk meg. A káposztát nagyon keskeny csíkokra vágjuk. Minden zöldséget és a körtét is jól elkeverjük az öntettel.
-
A tojásokat felszeleteljük, és 6 szelet kivételével a salátához keverjük.
-
A salátánkat a maradék tojásszeletekkel díszítjük.
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges