Egye magát egészségesre!

Kóstolóval egybekötött beszélgetés a teljes értékű konyháról, a táplálék tápláló és gyógyító értékéről.

Időpont: május 13-án este 18 órától

Helyszín: Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4., Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete

Táplálkozásunk gyökeresen megváltozott az elmúlt 100–150 év folyamán. Az élelmiszeripari feldolgozás, a nagyüzemi mezőgazdaság azt eredményezte, hogy táplálékunk már csak töredékét tartalmazza annak, amire szervezetünknek szüksége lehet. Élelmiszereinket dobozokban, konzervekben, üvegekben vásároljuk meg félkész vagy kész állapotban. Ez a táplálék már nem alkalmas arra, hogy segítségével megőrizzük a saját és gyermekeink egészségét.

A teljes értékű táplálék tulajdonképpen visszatérés nagyszüleink konyhaművészetéhez abba a korba, amikor még a répát répaként és a tyúkot tyúkként ettük meg. De vajon lehetséges-e ez a huszonegyedik században? Beleférhet-e az időnkbe, az életünkbe? Kapunk-e vajon megfelelő alapanyagokat megfelelő minőségben? A válaszok nem egyszerűek, de mégis megkíséreljük az este során megválaszolni őket.