Edd magad egészségesre!

Könyvbemutató és előadás

Kedves Olvasóink, kedves Érdeklődők, kedves Vevőink! Szakácskönyvünk első könyvbemutatójának helyszíne Székesfehérvár lesz.

A bemutató időpontja: 2016. november 16. 18 óra
Helyszín: Székesfehérvár, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete, Hosszúsétatér 4.

Természetesen a szakácskönyvben szereplő finomságokkal várunk benneteket/Önöket.
A könyv a helyszínen előrendelhető 30% kedvezménnyel. (Sajnos a nyomdában egy kis malőr történt, azért december elején lesz csak kész a könyv).

A könyv mellett beszélgetünk napjaink diétás irányzatairól és a teljes értékű táplálkozás eredetéről, értékéről és helyéről a mai magyar konyhában.

Ízelítőül:

"Betegre tudjuk enni magunkat. Ehhez nem fér kétség. És vajon egészségesre is?

A betegre-evés könnyen megy. Elég, ha nap mint nap elfogyasztjuk, amit a boltban, az utcán, a menzán, az éttermekben feltálalnak nekünk. Műételek, finomítás, adalékanyagok, szermaradványok, génmódosítás. Hatásuk biztos. Mai betegségeink többsége táplálkozás okozta civilizációs betegség.
Az egészségesre evés már nem megy ilyen könnyen. Több évtized, esetleg több generáció civilizációs táplálkozásának hatását nem lehet néhány kölesgolyóval vagy uborkasalátával jóvátenni.
Ezért ez a könyv elsősorban a megelőzésről szól. Arról, hogy ugyanúgy, ahogy betegre tudjuk enni magunkat, a teljes értékű táplálkozás segítségével egészségesre is tudjuk, azaz el tudjuk kerülni a táplálkozás okozta civilizációs betegségeket.

A teljes értékű táplálkozás a német Vollwerternährung vagy az angol whole food megfelelője. Alapját dédszüleink konyhája képezi, kiegészítve táplálkozástudományi ismeretekkel.
A teljes értékű táplálkozás lényege, hogy az egész, a teljes táplálék jóval több, mint részeinek összessége. Ezért a teljes értékű konyha a táplálékot olyan természetesen hagyja, amennyire csak lehet. Csak a teljes étel képes arra, hogy tápláljon, szükség esetén gyógyítson, és természetesen élvezetet is nyújtson.
A szakácskönyv a hétköznapok teljes értékű konyhaművészetébe vezeti be az olvasót: viszonylag egyszerű és gyorsan elkészíthető ételek, amelyeket kicsik és nagyok is szívesen fogyasztanak el."