Néma tavasz

Néma Tavasz

A könyv a környezetvédelem első és máig egyik legjelentősebb alkotása.  A könyv hatásának köszönhető többek között a DDT és más veszélyes vegyszerek használatának betiltása, a Föld Napjának megünneplése, és a civil és az állami szintű környezetvédelem létrejötte.

Rachel Louise Carson tengerbiológus, ökológus, író. Több könyv megírása után 1962-ben készült el a Néma tavasszal, mely világhírűvé tette.
Ez a korszakalkotó könyv megváltoztatta szemléletünket a környezetről. Carson vészkiáltása világméretű vitát robbantott ki a növényvédő szerek használatáról, a tudomány felelősségéről és a technológiai haladás szabályozásáról.

Tartott attól, hogy a technológia jóval gyorsabban fejlődik, mint az emberiség felelősségérzete. Könyvében elsőként bizonyította  példák hosszú sorával, hogy a növényvédő szerek esztelen használata visszafordíthatatlan pusztítást okoz a növény- és állatvilágban, és beláthatatlan következményei lehetnek az emberre. A leghatározottabban elutasította, hogy az ember céljául tűzze ki a természet leigázását, és tiltakozott az ellen hogy az emberiség egész környezetét elárasszák mérgező anyagokkal. Annál is inkább, mert a veszélyeztetettség mértéke nem ellenőrizhető, a tudósok pedig képtelenek pontosan megjósolni az élő szövet sejtjeiben felhalmozódó mérgek hosszú távú hatásait.

2 340 Ft
Szerző: 
Rachel Carson
Oldalok: 
267
Méret: 
202x127mm
ISBN-szám: 
963-8639-64-4
Kiadó: 
Katalizátor
Eredeti ár: 
2 600 Ft