hasznos dolgok

típus ár
Graef kézi szeletelő Graef kézi szeletelő

A kézvédővel ellátott, csúsztatható állítóval felszerelt kézi szeletelő könnyen kezelhető, könnyen tisztítható, esztétikus darab. Sajtok, kenyér, felvágottak szeletelésésre egyaránt alkalmas, a szeletvastagság 0-15 mm között állítható.

47 500 Ft
Veggiefino gabonatej-készítő

Ötletes módja a gabonatej készítésnek – a tartóedénybe beleteszünk néhány kanál gabonát vagy magot, langyos vizet öntünk rá és botmixerrel finomra őröljük. A készülékben lévő szita olyan finom, hogy a tejet a nyomóka segítségével könnyen át tudjuk préselni.

16 500 Ft
Eschenfelder csiráztató-szett: 1 üveg, 1 állvány

Rendkívül egyszerű és ötletes csiráztató módszer: az üvegcse fedője egy szitából áll, amely a vizet átengedi, a csírákat azonban nem. A csírák nem száradnak ki, viszont nem is állnak a vízben. Az üveg 750 ml térfogatú, és nikkelmentes nemesacélból készül.

5 900 Ft
Eschenfelder csiráztató-rendszer 2 üveggel

Egyszerre két féle magot csíráztathatunk ezzel a rendkívül egyszerű  és ötletes csiráztató módszerrel: az üvegcsék fedője egy szitából áll, amely a vizet átengedi, a csírákat azonban nem. A csírák nem száradnak ki, viszont nem is állnak a vízben. Az üvegek 750 ml térfogatúak, és nikkelmentes nemesacélból készülnek.

12 500 Ft
Eschenfelder csiráztató-szett 3 üveggel

Egyszerre három féle magot csíráztathatunk ezzel a rendkívül egyszerű és ötletes csiráztató módszerrel: az üvegcsék fedője egy szitából áll, amely a vizet átengedi, a csírákat azonban nem. A csírák nem száradnak ki, viszont nem is állnak a vízben. Az üvegek 750 ml térfogatúak, és nikkelmentes nemesacélból készülnek. 

15 750 Ft
kenyérsütőforma Kenyérsütőforma

Sütőformával egyszerübb a kenyérsütés. Ebben a formában 1–1,2 kg kenyeret tudunk megsütni, attól függően, hogy milyen gabonából sütünk. A sütőforma ónozott acéllemezből készül, azaz nem tapadásmentes a bevonat.

1 250 Ft
Kéklemezes kenyérsütőforma fedővel, 750 g-os Kékacél kenyérsütőforma fedővel, 750 g-os

A bevonat nélküli kékacél sütőformák a meleget egyenletesen adják le, miközben a tető megakadályozza, hogy a kenyér héja kiszáradjon. A sütés felénél le lehet venni a tetőt, és így a kenyéren szép kéreg keletkezik. A tetőt azonban a formán is hagyhatjuk, és akkor a kenyér héja nem keményedik meg.

8 900 Ft
Kékacél kenyérsütőforma fedővel, 1500 g-os

A bevonat nélküli kékacél sütőformák a meleget egyenletesen adják le, miközben a tető megakadályozza, hogy a kenyér héja kiszáradjon. A sütés felénél le lehet venni a tetőt, és így a kenyéren szép kéreg keletkezik. A tetőt azonban a formán is hagyhatjuk, és akkor a kenyér héja nem keményedik meg.

9 400 Ft
szakajtó Kelesztőkosár - szakajtó

A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják. 

4 800 Ft
sziták Kézi szita

Sziták - különböző méret és különböző finomság kapható.

Magyar termék!

1 400 Ft
Így kell kicserélni Cserélhető őrlőkamra-betét

A KoMo-cég fejlesztése a cserélhető őrlőkamra-betét. Segítségével egy családon belül tudják ugyanazt a malmot használni a lisztérzékeny és a lisztre nem érzékeny családtagok.

18 500 Ft
KoMo motor

Ez a motoregység a KoMo kézi malomhoz csatlakoztatható. Így, ha kedvünk úgy tartja, vagy ha nagyobb mennyiségű gabonát szeretnénk őrölni, a kézi malmot átalakíthatjuk elektromos malommá. Mindössze a tekerőkart kell eltávolítani, a motort a malomhoz csatlakoztatni, majd kényelmesen hátradőlni és megnyomni a kapcsológombot.

56 000 Ft
KoMo szita

A szita minden KoMo malomra felszerelhető. Használata előtt a malomről a tölcsért le kell csavarni, majd a szitát a helyére illeszteni. Végül a megőrölt lisztet a plexiüveg szitába szórni, és már csak a motor bekapcsolása van hátra. A szitán fennmaradt maghéjat pedig a következő kenyerünkbe simán bele tudjuk keverni.

49 000 Ft
Fahordó 1 l Fahordó, 1 kg-os

Hársfa hordó, gabona, vagy bármely más mag tárolására alkalmas. Felülete lenolajjal kezelve.

Magyar termék.

3 650 Ft
Fahordó 1,5 l Fahordó, 1,5 kg-os

Hársfa hordó, gabona, vagy bármely más mag tárolására alkalmas. Felülete lenolajjal kezelve.

4 250 Ft
Fahordó 2 l Fahordó, 2 kg-os

Hársfa hordó, gabona vagy bármely más mag tárolására alkalmas. A felülete lenolajjal kezelve.

Magyar termék.

4 800 Ft
Gabonazsák, 3 kg-os

A gabonafélék tárolásához hűvös, jól szellőző helyre van szükségünk. Alapszabály, hogy csak annyi gabonát vásároljunk, amennyi három hónap alatt elfogy. Ha ennél tovább tárolunk, óhatatlanul bemolyosodik a gabonánk.

5 700 Ft
Gabonazsák akasztó - 1-es, 2-es ill. 3-as

Stabil akasztó a gabonazsákokhoz. Természetesen mást is lehet rárakni.

3 féle létezik - egy, két vagy három zsáknak.

1 500 Ft
fatál Fatál (hárs) különböző méretek

Fatálak kezeletlen bükkfából, szépen kidolgozott, igényes darabok. Rövid ideig elviselik a nedvességet, de folyadék tárolására nem alkalmasak. Tisztításkor többnyire elég, ha áttöröljük nedves ronggyal a felületüket, mosogatógépben nem mosogathatók.

2 400 Ft