Malom lisztérzékenyek számára
A háztartási malmokkal bármilyen gabonát meg lehet őrölni, azaz a gluténérzékenyek számára fogyasztható gabonaféléket is. A lisztérzékenyek tehát bármely háztartási malmot használhatják.
KoMo-malmok ugyanakkor speciálisan ennek a betegcsoportnak készülnek, mivel ezekben a malmokban cserélhető az őrlőkamrabetét és a kő. A malmokkal készíthető rizsliszt, kukoricaliszt (Fidibus 21 kivételével), hajdinaliszt és kölesliszt is, azaz valamennyi gluténmentes gabonát meg tudják őrölni.
Mindeddig, ha egy családban lisztérzékeny beteg volt, a család választás elé került: vagy két malmot kellett venniük, vagy a család egyik része nem tudta a malmot használni. Egyik sem volt igazán optimális megoldás, mivel a lisztérzékeny családtagoknak legalább annyira fontos a frissen őrölt liszt, mint a nem lisztérzékenyeknek, két malom viszont kétszer annyi helyet foglal el és kétszer annyiba is kerül.
A cserélhető őrlőkamrabetét erre a problémára nyújt ideális megoldást. Frissen őrölve a rizsliszt, hajdinaliszt, kukoricaliszt vagy a kölesliszt is teljesen más minőséget nyújt, mint a bolti lisztek.
A őrlőkamrát a kövekkel együtt ki lehet cserélni. A szilikonbetét biztosítja, hogy a kétféle liszt, mármint a gluténmentes és a gluténtartalmú, nem tud érintkezni egymással.
A kamrabetét kicserélése pár percet vesz igénybe, és mindössze egy imbuszkulcs szükséges hozzá. Sem különleges kézügyességet, sem technikai tudást nem igényel.
A malommal a lisztérzékeny családtagok nem csak a gluténmentes gabonákat tudják megőrölni, mint a kukorica, rizs, hajdina és köles, de tudnak csicseriborsólisztet is készíteni, vagy akár sárgaborsólisztet is. Frissen őrölve az íz és a minőség is teljesen más lesz.
Pattogatni való kukoricát nem tudnak a Komo malmok őrölni. A gluténra nem érzékeny családtagok pedig természetesen valamennyi gluténtartalmú (búza, rozs, tönköly, durum, árpa, zab) és gluténmentes gabonát is meg tudják őrölni.
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges